regulament BLITZKRIEG 2019

Reguli specifice jocului de airsoft folosite la evenimentele BLITZKRIEG:

FAIR-PLAY

La multe jocuri de airsoft se aud zvonuri despre un jucător sau o echipă care nu recunoaște loviturile sau nu joacă corect. Dacă ești într-o astfel de situație și nu ai dovezi concrete, mai bine păstrează această informație pentru tine sau adresează-te unui organizator.

Cu toate că ne dorim ca regulamentul să nu fie încălcat, organizatorul nu poate fi omniprezent pe teren, deci nu uitați de principiul de bază al airsoft-ului, respectiv fairplay-ul. Respectarea regulamentului de joc cade exclusiv în responsabilitatea jucătorului. Organizatorul o să trateze orice sesizare cu interes și profesionalism, încercând să sancționeze orice abatere în limitele regulamentului.

Considerăm că este mai bine să iertați și să uitați abaterile partenerilor dumneavoastră de joc. Continuați să vă distrați în loc să vă concentrați asupra persoanelor care acționează în mod greșit. Amintiți-vă că reprezentați clubul și/sau regiunea dumneavoastră când veniți la evenimente, modul în care acționați și interacționați cu comunitatea de airsoft va defini modul în care sunteți percepuți. Aceasta este o mare responsabilitate care trebuie tratată cu maximă seriozitate.

Atenție!

A provoca o ceartă pe teren reprezintă o abatere de la regulament și va fi sancționată. Nu vă certați cu alte persoane în cazul în care acestea nu recunosc loviturile, apelați la un organizator (dacă este prezent).

AUTO – IN GAME

Datorită reliefului specific zonelor montane, cu drumuri foarte înguste și mărginite de zone abrupte, vom restricționa accesul AUTO – IN GAME pentru siguranța jucătorilor și fluiditatea jocului. Organizatorii pot avea un ATV sau AUTO – IN GAME pentru eventualele misiuni de transport și aprovizionare.

LOVITURI

Orice lovitură directă care te vizează și te atinge (indiferent dacă este în corpul tău, replică sau echipament) este considerată lovitură mortală. Jucătorul are obligația să strige MORT/HIT, să ridice mâna apoi să-şi pună pe el vesta reflectorizantă verde pentru jocul de zi sau lumina intermitentă roșie pentru jocul de noapte (vesta și lumina roșie intermitentă sunt obligatorii la intrarea pe terenul de joc). Jucătorul are obligația să rămână exact în locul în care a fost lovit timp de 60 secunde. Doar după trecerea celor 60 de secunde se poate deplasa spre respawn. După acest interval (60sec) poate decide să rămână în ”bleeding time” timp de 10 min unde poate fi înviat de un medic. În ”bleeding time” jucătorul nu își poate schimba poziția trebuie să rămână în locul în care a ”murit”. După trecerea celor 10 minute jucătorul este obligat să se deplaseze spre respawn. Este interzis a fi tras de un aliat într-o zonă protejată de focul inamicului. Este interzis jucătorului care a ”murit” să ofere orice fel de informații. (“Mortul” nu vorbește!)
Loviturile directe primite de la jucători din aceeași echipă (friendly-fire), vor fi considerate valide, iar jucătorul este considerat ”mort”.

Atenție!

Vesta reflectorizantă trebuie să aibă cel puțin 50X50 cm pentru a putea fi vizibilă din față și din spate. Lipsa vestei reflectorizante constituie abatere de la regulament. Vesta face parte din echipamentul obligatoriu fără de care nu este permis accesul în zona de joc. Este recomandat să aveți o vestă de rezervă. La Barul BLITZKRIEG vor exista veste reflectorizante de vânzare.

ÎNCĂRCĂTOARE

Sunt admise doar încărcătoare MID-CAP și LOW-CAP.

KNIFE KILL

Se poate elimina un jucător din joc cu regula knife kill-ului doar dacă atacatorul are în mână un cuțit de plastic (replică) și rostește “knife kill”. Jucătorul eliminat nu are voie să strige ”mort”. Se poate elimina maxim un jucător la 5 secunde.

GRENADĂ

Este strict interzisă folosirea mijloacelor pirotehnice de orice fel. Este permisă folosirea grenadelor pe gaz sau CO2. Aruncarea și explozia unei grenade pe gaz sau CO2 în interiorul unui obiectiv (bunker, ammo depot, communication center) duce la moartea, fără posibilitatea de a fi înviat de medic, a tuturor persoanelor din interiorul obiectivului. Aruncarea și explozia unei grenade pe gaz sau CO2 într-un spațiu deschis provoacă moartea, fără posibilitatea de a fi înviat de medic, a tuturor persoanelor aflate într-un cerc cu raza de 5 m în jurul locului în care a explodat grenada.

LASER

Nu sunt permise pe terenul de joc sistemele de ochire laser.

FOCUL

Este strict interzisă aprinderea focului pe terenul de joc, camping sau zonele limitrofe. Nerespectarea acestei reguli duce la ban permanent la evenimentele BLITZKRIEG și informarea Jandarmeriei Române pentru luarea măsurilor necesare în conformitate cu Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

REGULAMENTUL ZONELOR DE JOC

Teritoriul pe care se desfășoară evenimentul BLITZKRIEG este împărțit în 3 zone: REDZONE (zona de joc), YELLOWZONE (satul) și GREENZONE (campingul, cantina și barul).

ZONA DE JOC – REDZONE

Este zona de joc a evenimentului și este singura zonă în care se poate trage cu orice tip de replică marcată de organizatori la înregistrare. Reintrarea în zona de joc se face doar prin intrarea în respawn. La intrarea în zona de joc jucătorul este obligat: să poarte vesta reflectorizantă, ochelarii, brățara de participant pe mână, să folosească o replică marcată crono și să lipească în loc vizibil numărul personal de identificare.

Atenție!

Pentru o bună desfășurare a evenimentului le va fi interzis accesul în zona de joc a persoanelor care nu îndeplinesc condițiile enumerate anterior sau sunt în stare de ebrietate.

YELLOWZONE – Orașul

Este o zonă neutră în care se pot întâlni ambele facțiuni. În această zonă nu se trage, fiind interzisă intrarea în fortăreață cu încărcătorul în armă. Satul este zona unde vor fi construite mai multe clădiri. În sat va fi turnul pe care va fi afișat scorul. Tot aici se vor desfășura luptele concursului KNIFE FIGHT și pot fi găsiți în permanență: medici, ingineri, chimiști, instructori militari, bancheri și multe alte surprize.

GREENZONE – CAMPINGUL, CANTINA ȘI BARUL

În această zonă este STRICT INTERZISĂ folosirea replicilor. Este zona unde vor fi construite Barul și Cantina. În GREENZONE se găsesc cabanele și locul de campare. În această zonă este STRICT INTERZISĂ, între orele 22:00 – 08:00, tulburarea liniștii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigare.

Reintrarea în joc se face prin orice respawn la alegerea jucătorilor conform normelor prevăzute la secțiunea ZONE DE RESPAWN.

SANCȚIUNI

Regulamentul va fi publicat pe bannerul evenimentului montat în apropierea Barului BLITZKRIEG. Pe acest banner va exista o secțiune unde vor fi afișate toate sancțiunile și avertismentele primite de jucători pentru încălcarea regulamentului de joc prezentat în cadrul acestui ghid.

Avertismentul verbal și trimiterea jucătorului în respawn-ul din baza proprie se face pentru abateri minore de la regulament:

 1. Nerecunoașterea loviturilor;
 2. Lipsa vestei reflectorizante;
 3. Lipsa lanternei cu lumină intermitentă roșie la jocul de noapte;
 4. Nerespectarea dress code-ului;
 5. Angajarea în structurile amenajate de organizator (CQB) cu alte replici decât pistolul;
 6. Angajarea în interiorul clădirilor cu pistol pe full auto;
 7. Adresarea unor cuvinte jignitoare la adresa altor jucători pe teren;
 8. Folosirea vestei reflectorizante sau a lămpilor cu lumină intermitentă roșie de către persoana lovită după ce aceasta a fost vindecată de către medic;
 9. Nerestituirea lansatorului de grenade în timpul alocat misiunii;
 10. Oferirea de informații când este “mort” (jucătorul are vesta reflectorizantă pe el);
 11. Posesia sau folosirea de încărcătoare HI-CAP;
 12. Folosirea de lasere;
 13. Nerespectarea regulamentului de intrare în RED ZONE;
 14. Blind-fire.
 15. Nerespectarea regulamentului de respawn

Pentru situațiile neprevăzute mai sus, decizia de sancționare rămâne la libera alegere a organizatorului de la fața locului. În acest caz jucătorul este obligat să îmbrace vesta reflectorizantă (vesta mortului), se declară “mort” și se deplasează la baza proprie. Refuzul duce la excluderea de la eveniment.

BAN TEMPORAR și trimiterea jucătorului în off zone pentru o oră se face pentru abaterile grave de la regulament:

 1. Repetarea abaterilor minore de la regulament;
 2. Încălcarea regulamentului de angajare pe timp de noapte;
 3. Folosirea în teren de replici care nu au fost la verificarea crono;
 4. Lipsa ochelarilor de protecție în RED ZONE;
 5. Reîncărcarea în zone nepermise de regulament.
 6. Adresarea unor cuvinte jignitoare la adresa organizatorilor.

Pentru situațiile neprevăzute mai sus, decizia de sancționare rămâne la libera alegere a organizatorului de la fața locului. În acest caz jucătorul este obligat să îmbrace vesta reflectorizantă (vesta mortului), se declară “mort” și se deplasează în OFF ZONE. Refuzul duce la excluderea de la eveniment.

BAN PERMANENT de la evenimentul BLITZKRIEG din anul curent se aplică pentru:

 1. Repetarea abaterilor grave de la regulament;
 2. Violență fizică față de jucători sau organizatori;
 3. Modificarea vitezei replicii după verificarea crono (se vor face măsurători pe teren în timpul evenimentului);
 4. Distrugerea recuzitei sau altor materiale aflate pe teren;
 5. Distrugerea florei și faunei;
 6. Aprinderea focului în zone neamenajate;
 7. Folosirea pirotehnicelor în afara celor furnizate de organizatori;
 8. Intrarea în zona de joc în stare avansată de ebrietate sau sub influența drogurilor;
 9. Încălcarea regulamentului HPA;
 10. Folosirea altor tipuri de bile decât cele de 6mm și de plastic;
 11. Participarea la joc a persoanelor fără brățară BLITZKRIEG pe mână.

Pentru situațiile neprevăzute mai sus, decizia de sancționare rămâne la libera alegere a organizatorului de la fața locului. În acest caz jucătorul este obligat să îmbrace vesta reflectorizantă (vesta mortului), se declară “mort”, se deplasează în OFF ZONE, iar banderola albastră va fi înlăturată.

 LOCAȚIA EVENIMENTULUI

Evenimentul va fi organizat în zona taberei Șanta care este situată la 5 km sud de stațiunea Păltiniş și 25 km de Sibiu la o altitudine de 1350m în munții Cindrel. La locație se ajunge din Păltiniș pe drumul forestier DJ106A.

În perioada de desfășurare a evenimentului organizatorii vor pune la dispoziția jucătorilor următoarele:

 • În Tabăra Șanta aflată lângă zona de joc oferim 45 de locuri de cazare (camere de 2, 3, 4 și 5 locuri) în cabane montane complet mobilate și utilate;
 • În Tabăra Șoimii, aflată la o distanță de 4 km față de zona de joc, oferim 80 de locuri de cazare (camere de 2, 3, 4 și 6 locuri) în cabane montane complet mobilate și utilate;
 • Zonă de campare (zonă în care aprinderea focului este STRICT INTERZISĂ / Game ban);
 • Zonă pentru aprinderea focului, demarcată și prevăzută cu butelii/arzătoare pe gaz, oferite gratuit de organizatori jucătorilor (doar în această zonă se poate aprinde focul pentru prepararea mâncării de către jucători);
 • Toalete ecologice;
 • Cantină și Bar;
 • Magazin AIRSOFT.RO cu produse airsoft;
 • Pavilion destinat organizatorilor de evenimente airsoft;
 • Asistență medicală specializată pe durata evenimentului și salvare pe durata jocului.
 • Parcare auto cu asistență la parcare și transportul bagajelor jucătorilor la zona de campare (datorită locurilor limitate de parcare recomandăm jucătorilor să se grupeze pe mașini).

REGULAMENTUL DE ANGAJARE – MED

JOC DE ZI

Regulamentul este valabil pentru jocul de zi.

La Blitzkrieg va fi obligatorie efectuarea măsurătorilor chrono la check-in, vă rugăm să aduceți toate replicile la check-in.

Replicile trebuie să fie chronografiate cu bile de 0,20 g. Dacă te afli la limită de clase, respectiv, între full auto și single fire, vă recomandăm să vă verificați replica înainte de a veni.

ATENȚIE!

Încălcarea regulamentului chrono, prin a nu seta hop-up-ul la 0 la testarea chrono si / sau folosirea unor bile diferite decât cele furnizate de echipa Blitzkrieg responsabilă cu efectuarea chrono-ului, duce la ban permanent.

Folosirea de bile mai mari de 6 mm este strict interzisă.

Bilele din sticlă, aluminiu sau oțel sunt strict interzise. MAX BIOVAL BB sunt interzise din cauza carcasei lor dure. Acestea pot sparge ochelarii de protecție.

Viteza bileiDistanța minimă de angajareModClasa
0 – 110 m/s1mfull autoVERDE
110 – 125 m/s7mfull autoALBASTRU
125 – 140 m/s15msingle fire only (+SAW)GALBEN
140 – 170 m/s25msingle fire bolt action onlyROȘU
peste 170 m/sINTERZIS

Se acceptă o abatere de +2 m/s de la regulamentul de angajare.

JOC DE NOAPTE

Regulamentul valabil pentru jocul de noapte (vineri spre sâmbătă între orele 2200-0800):

 • Sunt valabile regulile pentru jocul de zi cu următoarea excepție: pentru jocul de noapte se poate trage full auto doar dacă în momentul deschiderii focului se aprinde lanterna sau se folosește un tracer pentru airsoft și bilele speciale pentru tracer.
 • În interiorul clădirilor sau altor structuri amenajate de organizatori (CQB) se va trage doar pe foc cu foc (single fire) cu replică pistol. Viteza maxim acceptată a pistoalelor este de 110m/sPistoalele care depășesc această viteză nu pot fi folosite la BLITZKRIEG.

Atenție!

Modificarea vitezei replicii după verificarea crono se consideră abatere gravă și se pedepsește cu BAN PERMANENT. Modificarea vitezei replicii este permisă doar în situația în care crono este refăcut.

REGULAMENTUL HPA

Sistemul de asigurare al presiunii regulatorului de stagiu final (Tournamentlock-ul) va fi adus de participant. Organizatorul va sigila tournamentlock-ul prin cel puțin una din următoarele variante: sigiliu, șoricel personalizat, autocolant securizat.

 • Tournamentlock-ul nu trebuie sa permită accesul la șurubul de reglaj prin deformare mecanica sau elastică fără a-i distruge integritatea.
 • Gazele de propulsie admise vor fi: aer comprimat (HPA), azot sau capsule CO2 12 gr. Nu sunt admise butelii de CO2 reîncărcabile, butelii de oxigen sau alte improvizații. Buteliile trebuie sa corespundă din punctul de vedere al integrității exterioare, să nu prezinte fisuri, deformări, sau afectarea învelișului exterior sub orice formă, filete uzate, să nu prezinte intervenții sau reparații/modificări atât la nivelul recipientelor cât și regulatoarelor, robinetelor, supapelor, etc. Sistemul HPA va fi însoțit obligatoriu de regulator comercial de la producători consacrați Airsoft, cu elementele constitutive intacte și funcționale, sunt excluse regulatoarele artizanale sau cele asupra cărora s-au efectuat intervenții de orice natură.
 • Este interzisă alimentarea buteliilor la mai puțin de 100m de locul/perimetrul desfășurării evenimentului și la mai puțin de 50 m față de orice bun mobil sau imobil ce nu aparține beneficiarului. În cadrul acestui eveniment vom avea un spațiu destinat acestor încărcări.
 • Dacă sistemul permite modificare prin wireless, se va pune la dispoziția organizatorului interfața software de blocare.
 • Nu sunt acceptate modificările aduse sistemelor HPA sub orice forma (rof, putere, mod de tragere, modalitate de alimentare aer sau bile) după efectuarea inspecției sistemului, cronografiere.

 Dress Code

 ARMY ALLIANCE – Armata

 • UNIFORMĂ: este acceptat orice tip de uniformă cu un singur patern (model). Se poate folosi orice tip de camuflaj. Este obligatoriu ca vestonul și pantalonul să aibă același camuflaj. Nu sunt acceptate uniformele uni;
 • PE TIMP DE PLOAIE: este acceptată doar pelerina cu pattern (model);
 • PE CAP: este obligatorie casca sau bonnie hat. Orice altă variantă este interzisă. Purtarea gillie pe cap și acoperirea head cover-ului este strict interzisă;
 • INTERZIS: face paint, ținută mixtă (cu pattern diferit), echipament de ploaie uni;
 • RECOMANDĂRI: a se folosi casca întrucât începând cu Blitzkrieg 2020 aceasta va fi obligatorie.

REBEL HORDE – Rebeli

 • UNIFORMĂ: sunt acceptate doar ținutele mixte (pantalonul trebuie să aibă pattern diferit față de veston), recomandăm ca minim o piesă să fie uni, orice culoare în afară de negru;
 • PE TIMP DE PLOAIE: este acceptată doar pelerina uni de orice culoare în afară de negru.
 • PE CAP: se poate purta shemagh, bandană, căciulă sau cagulă, oricare altă variantă este interzisă (șapcă tip baseball cap, beretă, cască, bonnie hat sau capul descoperit, etc.). Purtarea gillie pe cap și acoperirea head cover-ului este strict interzisă;
 • INTERZIS: vestonul și pantalonul cu același pattern, veston sau pantalon uni de culoare neagră, echipament de ploaie cu un singur patern sau negru;
 • RECOMANDĂRI: utilizarea face paint-ului.

S.D.F. Solution Inc. – Contractori

 • UNIFORMĂ: este acceptat orice tip de uniformă uni de culoare neagră;
 • PE TIMP DE PLOAIE: este acceptată doar pelerina uni de culoare neagră.
 • PE CAP: obligatoriu beretă sau baseball hat de culoare neagră. Oricare altă variantă este interzisă. Purtarea gillie pe cap și acoperirea head cover-ului este strict interzisă;
 • INTERZIS: face paint, ținută cu pattern;
 • RECOMANDĂRI: a se folosi vestă tactică de culoare neagră, dar sunt acceptate orice tip de pattern / culoare.

 Jucătorii care nu respectă dress code-ul vor fi scoși de pe teren.

DISPOZIȚII FINALE

Această pagină reprezintă versiunea oficială a regulamentului și poate fi accesată la adresa: https://www.blitzkrieg.ro/regulament/

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament în situații excepționale. Modificările aduse regulamentului vor fi aduse la cunoștința jucătorilor prin email și/sau facebook.

Biletele și produsele achiziționate nu sunt rambursabile.

CONTACT

Organizatorul evenimentului pune la dispoziție un birou de relații cu publicul (InfoLine BLITZKRIEG), în fiecare duminică, pe toată perioada înscrierilor, între orele 19:00 – 21:00.

InfoLine 1: +4 0369.438.496Crețu

InfoLine 2: +4 0733.983.666Baxter

InfoLine 3: +4 0742.265.723Xtreme

InfoLine 4: canal voce și text pe DISCORD

E-mail: info@blitzkrieg.ro

Atenție!

Vă rugăm să ne contactați doar pe aceste numere și doar între orele menționate pentru a primi informații exacte legate de evenimentul nostru. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Scroll to Top